Водни Лилии: Красотата на Вашия Басейн

Водни лилии/Numphaea

Описание:

Водните лилии са едно от най-красивите и удивителни растения, които можете да добавите в езерото или басейна си. Разнообразие от видове и сортове предлага избор, подходящ както за тропически, така и за умерени климати. Открийте как да се грижите за тях и как да поддържате техния цъфтеж.

Основна информация:

Типове: Тропически (нощни и дневни) и издръжливи.
Цъфтеж: Различен период в зависимост от сорта; цветове от бяло до оранжево и синьо.
Почва: Богата на хранителни вещества.
Температура на водата: Над 20°C за тропическите.
Място: Плитки водни области, богати на кислород.
Размножаване: Чрез разделяне на коренището или семена.

Водните лилии са адаптивни и добре се чувстват в плитки водни обекти. За тропическите видове е важно температурата на водата да е по висока, докато издръжливите сортове могат да се справят и в по-хладни условия. Съхранявайте тропическите лилии на хладно място през зимата и ги поставяйте отново пролетта, когато температурата на водата достигне необходимите стойности. Издръжливите лилии обикновено могат да презимуват във водата, стига да се предпазят от замръзване.

Размножаването може да стане чрез семена или разделяне на коренището. Ако използвате семена, подгответе почвата в кутии и след като младите растения израстат, преместете ги в по-големи съдове или директно в басейна.

Справяйте се с водораслите, които могат да смущават растежа на лилиите, и се погрижете за подходящите условия, така че вашите водни лилии не просто да оцелеят, а да процъфтят.

Публикуване на коментар

0 Коментари